رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم غذایی در دوران بارداری

در این مقاله قصد داریم در مورد رژیم غذایی در دوران بارداری صحبت کنیم. تغذیه در دوران بارداری برخلاف نظر عموم بسیار امر مهمی در دوران بارداری است و به سه بخش تقسیم خواهد شد که شامل:

  • تغذیه در سه ماهه اول بارداری
  • تغذیه در سه ماهه دوم بارداری
  • تغذیه در سه ماهه سوم بارداری

اما در این میان مهمترین دوره ای که تغذیه در آن نقش زیادی را ایفا خواهد کرد رژیم غذایی در سه ماهه اول بارداری است.

تاثیر تغذیه در دوران بارداری بر روی جنین

همانطور که در قسمت های بالا بیان کردیم تغذیه درسه ماهه اول بارداری بسیار موثر واقع خواهد شد. در این قسمت قصد داریم در رابطه با اهمیتی که تغذیه در این دوران دارد صحبت کنیم. چرا باید در این سه ماه بر روی رژیم غذایی بیشتر توجه داشته باشیم؟  باید این نکته را بیان کنیم که علاوه بر این سه ماه تغذیه قبل از بارداری هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

زمانی که جنین خانم های باردار  جنسیت دختر داشته باشد تغذیه مادر در این سه ماه به شدت بر روی باروری جنین دختر در آینده تاثیر خواهد گذاشت. مورد بیان شده یکی از دلایلی است که باعث اهمیت بسیار زیاد تغذیه در دوران بارداری شده است.

مصرف دخانیات توسط پدر و مصرف مواد غذایی نامناسب در زوجین میتواند باعث کاهش کیفیت جنین شود. اگر والدین دارای  غربالگری نرمال باشند ولی جنین با مشکلاتی همانند مشکلات هورمونی و اختلالات آناتومی روبه رو شود این مورد هم در کیفیت جنین اثر میگذارد.

مطالعه بیشتر  تاثیر یوگا در بارداری

در نتیجه با مطالعه این مقاله شما میتوانید سطح اطلاعات خود را افزایش داده و اشتباهات تغذیه ای رایج در دوران بارداری را از لایف استایل خود حذف کنید.

تغذیه در سه ماهه قبل از بارداری

تغذیه از سه ماه قبل از بارداری باید توسط زوجین برنامه ریزی شود. باید در این دوران بررسی کنیم که چه مواردی باعث ازبین رفتن کیفیت اسپرم ویا تولید تخم نامناسب (ایجاد لقاح به وسیله یک تخمک و اسپرم) در افراد خواهد شد. برای دریافت پاسخ به این سوال در ادامه این مقاله مارا همراهی کنید.

اسپرم یک آقا 72 روز تا 90 روز زمان می برد تا تولید شود. پدر باید حدود سه ماه قبل از اقدام به بارداری، لایف استایل خودرا تغییر دهد. تغییر لایف استایل تا حدودی شامل موارد زیر خواهد بود:

  • عدم مصرف دخانیات (قلیان ، سیگار و…)
  • عدم مصرف مواد الکی
  • کاهش مواد غذایی آماده و فرآوری شده همانند فست فود
  • اگر پدر دارای مشکلاتی از قبیل: اختلال هایپرلیپیدمی، مشکلات خونی، دارای بیماری تیروئیدو کمبود ویتامین دی و کبد چرب است. باید این رژیم را از  سه ماه قبل از بارداری شروع کند. استفاده از یک رژیم استاندارد و مناسب بسیار در بهبود کیفیت جنین و سلامت آن تاثیر گذار است. ما در این قسمت می خواهیم بیان کنیم که یک رژیم استاندارد دارای چه مواردی است.
رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم غذایی در دوران بارداری

رژیم مناسب غذایی در سه ماهه قبل از بارداری

این رژیم باید شامل مواد غذایی باشد که غیر تراریخته است به طور مثل ماده غذایی سویا یا فرآورده هایی که از این ماده غذایی به دست می آید باید از لیست رژیم غذایی در سه ماهه قبل از بارداری حذف شود.

  • عدم مصرف غذایی مواد کنسرو شده
  • عدم مصرف گوشت های تراریخته شده همانند سوسیس و کالباس و…
مطالعه بیشتر  تنگ کردن واژن با پرینورافی

اگر بخواهیم دلیل عدم مصرف این مواد غذایی را بیان کنیم این است که این مواد غذایی باعث ایجاد یک سری فاکتور هایی در خون خواهند شد. برای از بین بردن  این فاکتورها حتما باید فردی که این مواد غذایی را مصرف میکند یکسری آنتی اکسید هایی را در طول روز استفاده کند که سموم این مواد غذایی بر روی تخمک ها و اسپرم مرد اثر نگذارد. زوجین باید از رژیم غذایی سالم که شامل موارد زیر است استفاده کنند:

  • میوه
  • سبزیجات
  • کاهش مصرف گوشت قرمز
  • مصرف گوشت هایی که هورمون کمتری در گوشت حیوانات استفاده شده است.
  • مصرف گوشت آبزیان
  • مصرف آنتی اکسیدان ها

رژیم غذایی که در قسمت بالا بیان کردیم رژیمی است که باید قبل از اقدام بارداری زوجین مصرف شود. مادری که دوران بارداری را سپری میکند و دارای جنین با جنسیت دختر هست به دلیل تخمدان های جنین که از هفته بیست شروع به تولید تخمک میکند. بایستی به شدت به مواد غذایی که مصرف میکنند دقت شود. با رعایت کردن این اصول باعث میشود که آینده فرزند خود را به خطر نیاندازد و دارای فرزند سالم و شاداب باشند.

تغذیه در دوران بارداری

معمولا در سه ماهه اول خانم ها دچار یک پروسه به نام ویار خواهند شد. خانم ها نمیتوانند درست تغذیه بکنند و دارای حالت تهوع و بی اشتهایی خواهندشد. انواع بوهای گوناگون از مواد مختلف ممکن است باعث این شود که خانم های باردار دچار حالت تهوع شوند. پزشکان معتقد هستند کسانی موارد بیان شده در قسمت پایین را دارا هستند در دوران بارداری اگر تغذیه مناسبی هم در دوران بارداری نداشته باشند مشکلی ایجاد نخواهد شد. این موارد شامل:

  1. قبل از بارداری مراقبت کافی از خود داشته باشند
  2. دارای تغذیه خوبی باشند
  3. پروسه آزمایش های خود را به خوبی پشت سر بگذارند
  4. دچار کمبود آهن و کمبود ویتامین نباشند
  5. دارای سیستم ایمنی مناسبی باشند
مطالعه بیشتر  سندرم تخمدان پلی کیستیک چیست؟

مسائلی که باید خانم های بارداری در تغذیه خود به آن دقت فرمایند. شامل موارد زیر است:

  • از خوردن مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده هستند: مانند شیر های مدت دار اجتناب کنند.
  • از خوردن مواد غذایی کنسرو شده بپرهیزند.
  •  از مصرف مواد غذایی مانند خیارشور که دارای اسید و مواد نگهدارنده هستند اجتناب کنند.
  • باید از میوه و سبزیجات فراوان استفاده کنند البته موادی که ارگانیک هستند. یعنی از کودهای شیمیایی و سموم افت کش زیادی در آن ها استفاده نشده باشد.
  • برخی ازخانم ها عادت دارند از یخ و خاک استفاده کنند. که این موارد نشانه های کمبود آهن یا موارد دیگر است که باید در دوران سه ماهه قبل از بارداری بررسی شود.

در این مقاله ما در مورد رژیم غذایی در دوران بارداری و اهمیت آن در این دوران صحبت کردیم. مواد غذایی که باید در دوران سه ماهه قبل از بارداری و در دوران سه ماهه اول بارداری مصرف شود بیان کردیم.

دکتر زنان در شمال تهران

برای مشاهده ویدیو کامل صحبت های خانم دکتر محبوبه ماموریان اصفهانی میتوانید بر روی لینک مشخص شده در این قسمت کلیک کرده و فیلم را به صورت کامل مشاهده فرمایید.

همچنین میتوانید از وبسایت خانم دکتر محبوبه ماموریان اصفهانی مقالات دیگر در رابطه با رژیم غذایی در دوران بارداری را مطالعه بفرمایید.

———————————————————–

راه های ارتباطی با دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی

پیج اینستاگرام دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی

کانال آپارات دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی

کانال نماشا دکتر محبوبه مأموریان اصفهانی

———————————————————–

2 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button